Skip to Content
6 min leestijd
Verwijder lijm snel en gemakkelijk

Handig om te weten: hoe krijg je secondelijm van je handen

Handig om te weten: hoe krijg je secondelijm van je handen

Hoe krijg je secondelijm van je handen? Als je secondelijm gebruikt voor klusjes kun je in moeilijke situaties terecht komen. Maar met deze handleiding kom je al snel te weten hoe je secondelijm van je handen, vingers, haar en huid kan verwijderen.

In dit artikel:

Secondelijm verwijderen: de basis

Als je ooit een klus hebt gedaan met secondelijm dan is de kans groot dat je al weleens lijm op je huid, in je haar of op de nagels van je vingers hebt gekregen. Omdat het zo snel droogt en onwijs sterk is, is het soms ook lastig te verwijderen, maar het kan een stuk simpeler zijn als je weet hoe je de lijm moet verwijderen. Lees snel verder om erachter te komen hoe je secondelijm van je handen kunt verwijderen.

Product

Expert tip

Hoe krijg je secondelijm van je handen en vingers

Secondelijm is sterk en daardoor geschikt voor vele verschillende doe-het-zelf projecten. Omdat het een erg vloeibare lijm is, is de kans groot dat je wat morst, op je handen bijvoorbeeld. Hier zijn een aantal tips hoe je secondelijm van je handen kunt verwijderen:

  • Zeep en warm water. Laat de huid in warm water met zeep weken om de lijm los te krijgen. Hierna zou je het gemakkelijk eraf kunnen pellen. 
  • Citroensap. Als je een gevoelige huid hebt, kun je in plaats van zeep, citroensap gebruiken. Mix een beetje citroensap met warm water. 
  • Margarine of olijfolie. Een ander natuurlijk alternatief is margarine of olijfolie. Het vettige karakter van deze twee reageert op de lijm en verminderd de grip van de lijm op je huid. 
  • Wasmiddel. Elk merk wasmiddel kan gebruikt worden om de grip van de lijm te verminderen. Mix ¼ kopje wasmiddel met warm water. Smeer het vervolgens over je huid voor zo’n 20 seconden of totdat de lijm loslaat.

Hoe verwijder je secondelijm van je nagels

Als je werkt met secondelijm op zeer kleine oppervlaktes dan is de kans groot dat je lijm op of onder je nagels krijgt. Geen probleem, hier zijn een aantal tips hoe je secondelijm van je nagels kunt verwijderen:

  • Aceton. Aceton is de beste manier om secondelijm van je nagels te verwijderen. Je kunt hiervoor gemakkelijk een nagellak remover op aceton basis gebruiken.
  • Mocht je een gevoelige huid hebben, dan kun je het beste Vaseline op de huid rondom de lijm smeren. Zo voorkom je dat de aceton je huid uitdroogt.
  • Nadat je je nagels met aceton hebt ingesmeerd (met bijvoorbeeld een wattenschijfje) kun je met een nagelriem-duwer de lijm eraf schrappen.

Hoe verwijder je secondelijm uit je haar

Secondelijm uit je haar verwijderen is natuurlijk net iets lastiger om te doen. Maar geen zorgen, je hoeft nog niet per se de schaar in je haar te zetten. Hier is hoe je secondelijm uit je haar kunt halen:

  • Shampoo en conditioner. Was je haar met shampoo en conditioner en ga vervolgens met een zeer fijne borstel door je haren. Borstel zo door de lijm heen totdat het uit elkaar valt. Borstel rustig en voorzichtig zodat je haar niet afbreekt.

Deel je eigen projecten

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in