Skip to Content
6 min leestijd
Eén lijmpistool voor alles!

Het lijmpistool: Alles wat u nodig heeft om uw projecten tot een succes te maken

Mãos agarram em pistola de cola quente enquanto colocam uma recarga de cola.

Een lijmpistool van goede kwaliteit is een essentieel doe-het-zelf gereedschap. Stevige en veelzijdige hete lijmpistolen kunnen worden gebruikt bij een breed scala aan projecten in- en om het huis, van reparatie- tot decoratieprojecten. Lees verder om meer te weten te komen over hoe u het meeste uit uw lijmpistool kunt halen.

In dit artikel:

Welk lijmpistool kunt u het beste aanschaffen?

Om het juiste lijmpistool voor uw behoeften en projecten te kiezen, moet u rekening houden met het soort materiaal waarmee u werkt. Bij een lijmpistool met een lage temperatuur hecht de lijm zich bij ongeveer 120 °C wat ideaal is voor fijne en gevoelige materialen. Een lijmpistool met een hoge temperatuur hecht zich bij ongeveer 190 °C , wat ideaal is voor sterkere materialen zoals hout en metaal.

Product

 • Pattex Hot Pistol
 

Het Pattex Hot Pistol is een uitermate geschikte hobby lijmpistool voor DIY-projecten, omdat u het pistool op verschillende materialen kunt gebruiken (o.a. hout, karton, textiel, steen en metaal). Verder maakt de trekker het gemakkelijk om de lijm gelijkmatig aan te brengen en met de ingebouwde standaard kunt u het lijmpistool veilig neerzetten wanneer u het niet gebruikt.

Expert tip

Hoe gebruikt u een professioneel lijmpistool op een veilige manier?

Lijmpistolen zijn erg makkelijk te gebruiken, maar als u met lijmpistolen werkt, is het altijd slim om voorzorgsmaatregelen te nemen. Hier leest u hoe u veilig een warm lijmpistool kunt gebruiken.

 1. Controleer de staat van het lijmpistool. Gebruik nooit een beschadigd lijmpistool met bijvoorbeeld een gebroken koord. Bij twijfel, kunt u beter een nieuw lijmpistool kopen.
 2. Zorg ervoor dat het mondstuk schoon is. Verwijder oude lijmresten met een tandenstoker.
 3. Plaats een lijmpatroon in het pistool.
 4. Steek de stekker van het lijmpistool in het stopcontact. Het pistool begint op te warmen zodra het wordt aangesloten op een stroomvoorziening, zorg er daarom dus voor dat het pistool niet in contact komt met uw huid of andere oppervlakken.
 5. Wacht tot het lijmpistool is opgewarmd. Bij gebruik van het Pattex Hot Pistol lijmpistool moet u hiervoor tussen de 8-10 minuten wachten.
 6. Breng de lijm aan. Begin met een kleine hoeveelheid en breng indien nodig meer aan.
 7. Schakel na gebruik het warme lijmpistool uit. Laat het pistool afkoelen. De lijm zal direct beginnen met drogen en bereikt zijn eindsterkte in slechts 2 minuten.

Haal het beste uit uw lijmpistool

Lijmpistolen zijn ongelooflijk veelzijdig. Hier zijn enkele manieren waarop u het lijmpistool thuis kunt gebruiken:

 • Repareer (bijna) alles in een hand omdraai. Gebruik uw Pattex hete lijmpistool voor snelle reparatiewerkzaamheden van voorwerpen als hout, metaal, stof en vele andere materialen.
 • Voer snelle reparaties uit op stof. Gebruik uw Pattex lijmpistool om een stoel opnieuw te bekleden of om een spijkerbroek te zomen.
 • Creëer kunst- en knutselprojecten. U kunt de lijm rechtstreeks op een canvas aanbrengen of seizoensgebonden decoraties maken, zoals kerstboomversieringen, sneeuwvlokken of spinnenwebben.

Deel je eigen projecten

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in