Skip to Content
5 min leestijd
Maak betegelen gemakkelijk met tegellijm!

Tegellijm: Eenvoudige oplossingen voor binnen- en buitenprojecten

Tegellijm: Eenvoudige oplossingen voor binnen-en buitenprojecten

Wilt u uw keuken net op tijd voor de voetbalmatch restylen ? Dan heeft u tegellijm nodig voor snelle en efficiënte verlijmingen. Met de juiste lijm kunt u elke soort tegel op ieder oppervlak lijmen, vocht buiten houden en creëer je een duurzame en flexibele afwerking in al je ruimtes.

In dit artikel:

Flexibele tegellijm: Waarom is tegellijm de beste keuze voor uw project

Als het gaat om het betegelen van verschillende ruimtes in uw huis dan is het belangrijk om na te denken over hoe u vocht buiten kunt houden. Flexibele tegellijm werkt als een vocht- en schimmelbarrière, is flexibel maar duurzaam in ruimtes waar veel gelopen wordt en helpt de uitstraling van uw huis te behouden. Of u nu een nieuwe tegelvloer aanlegt, een lekkende douche repareert of tegel op tegel wilt gaan lijmen, een goede tegellijm is de beste keus voor uw projecten.

Product

DE STAPPEN VOOR EEN SUCCESVOL DOE-HET-ZELF KLUS: TEGELS LIJMEN BINNENSHUIS

Om te beginnen, verzamel alle materialen die u nodig denkt te hebben. Voor binnenhuisprojecten heeft u een schone, droge doek en gereedschap om mee te schrobben nodig (een tandenborstel werkt prima). Voor buitenprojecten voegt u hier extra gereedschap aan toe, zoals een schop, troffels en handschoenen. Natuurlijk heeft u ook een goede kwaliteit tegellijm nodig.

Zodra u al deze dingen heeft klaargelegd, is het belangrijk om het te behandelen gebied voor te bereiden:

  1. Als het project zich in een vochtige ruimte bevindt, verwijder dan alle oude kit, schimmel, vuil of gebroken cement.
  2. Gebruik vervolgens uw doek of een handdoek om het hele gebied droog te maken. Dit zal de effectiviteit van de tegellijm verhogen.
  3. Bereid uw materialen en lijm voor tegels voor op gebruik. Een kant en klare tegellijm is hierbij ideaal.

Expert tip

Lijm voor tegels: Tips voor keuken- en badkamerprojecten

Keukens en badkamers zijn vaak locaties waar meeldauw, schimmels en bacteriën toeslaan, waardoor onderhoud van deze ruimtes essentieel is. Het is zeer waarschijnlijk dat als u deze ruimtes wilt repareren of verbouwen door gebruik te maken van tegels, dat u daarvoor een flexibele tegellijm nodig heeft om meerdere soorten tegels zoals glastegels en vloertegels te kunnen lijmen. Dit is bijvoorbeeld het geval als u tegel op tegel wilt gaan lijmen.

Voor dit soort klussen raden we het gebruik van Pattex Geen Spijkers & Schroeven Express aan. De afdichtings- en hechtingstechnologie werkt als een langdurige, zeer duurzame afdichting tegen alle door vocht veroorzaakte boosdoeners. Dit betekent langdurige en minder frequente toekomstige reparaties. Lijmresten die nog niet uitgehard zijn kunt u verwijderen met een vochtige doek. Deze lijm is zelfs overschilderbaar, waardoor u uw project naar eigen stijl en smaak kan aanpassen.

Tips voor het aanbrengen van tegellijm voor buiten

Wilt u een gezellige buitenruimte creëren met gemakkelijk schoon te maken vloeren of dat saaie beton rond het zwembad opfleuren? Kies dan voor tegels en een tegellijm die buiten te gebruiken is. Met een flexibele tegellijm, kan je buitenruimte met gemak de hete zomers en talloze vrijdagavond barbecues doorstaan.

Maak bij het ontwerpen van je buitenruimte de overweging om een hittebestendige tegellijm voor buiten te gebruiken. Aangezien de buitenruimte te maken zal krijgen met dingen als lange dagen vol met zonneschijn en elementen als regen, zwembadwater en modder, zult u moeten werken met een krachtig afdichtmiddel dat dit soort problemen tegengaat. Om aan al deze behoeften te voldoen, kiest u Pattex Geen Spijkers & Schroeven Express om tegels op tegels, baksteen of steen te lijmen - Perfect voor elke buitenklus. Met dit product kunt u zelfs tegels lijmen op beton.

Deel je eigen projecten

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in