Skip to Content
5 min leestijd
Repareer alles!

Gel lijm: een geweldig redmiddel

Gel lijm: een geweldig redmiddel

Waarom zijn wij zo enthousiast over gel lijm? Wel denk je eens in: sta je net op het punt de deur uit te gaan, breekt de hak van je schoen af. Met gel lijm heb je het in no-time gerepareerd zodat je plannen gewoon door kunnen gaan. Voor alles wat a-la-minute gemaakt moet worden gebruik je deze power glue gel.

In dit artikel:

Wat is gel lijm?

Gel lijm wordt ook wel Cyanoacrylaat gel (secondelijm in gel vorm) genoemd en het heeft de wereld veroverd als één van de sterkste lijmen voor het creëren of repareren van diverse materialen. Dit omdat power glue gel het unieke vermogen heeft om zich te hechten aan moeilijk te lijmen materialen. Of het nu hout, plastic of metaal is, gel lijm hecht zich op allen. Ook als je een grotere klus hebt werkt de sneldrogende formule elke keer weer. 

Product

Expert tip

Hoe gebruik je gel lijm?

Gel lijm is beschikbaar in diverse formules. Welke je kiest zal afhangen van het materiaal dat je gebruikt en de oppervlakte eromheen. Er komen constant nieuwe versies op de markt met gemakkelijk aan te brengen applicator, waardoor knoeien bijna onmogelijk wordt. 

Voor kleine klusjes zoals het repareren van schoenen of bijvoorbeeld speelgoed, volg je de volgende stappen: 

  1. Identificeer het materiaal waar je mee aan de slag gaat. Er zijn power glue gels die speciaal ontworpen zijn voor plastic, metaal en hout bijvoorbeeld.
  2. Doe rubberen of latex handschoenen aan zodat je geen gel lijm op je huid morst. 
  3. Breng de gel lijm gelijkmatig aan op de gewenste oppervlaktes. 
  4. Druk de oppervlaktes samen en houdt ze stevig op zijn plek totdat de lijm is opgedroogd. Dit kan bijvoorbeeld door middel van klemmen of zware objecten zoals een dik boek.
  5. Check de droogtijd, deze is namelijk afhankelijk van het product wat je gebruikt, maar over het algemeen drogen dit soort lijmen zeer snel.

Hoe kies je de juiste gel lijm voor jouw klus?

Het is zover, vandaag heb je die ene belangrijke presentatie voor je baas en collega’s. En ja hoor, net voordat je de deur uitgaat voel je de gesp van je riem breken. Dit moet snel opgelost worden. De Pattex Secondelijm Ultra Gel biedt de oplossing. Binnen 30 seconden nadat je hem op de te lijmen oppervlaktes hebt gesmeerd is deze gel lijm droog en kun je dus op weg naar je presentatie.

Heb je iets van plastic gebroken dan kun je het beste de Pattex Secondelijm Plastics gebruiken, want deze is speciaal ontworpen om zich met allerlei soorten plastic zoals polyethyleen (PE) en polypropyleen (PP) te verbinden. Door de vloeibare formule en de tweedelige set met activator en tube is deze power glue gel ook nog eens zeer gemakkelijk aan te brengen.

Deel je eigen projecten

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in