Skip to Content
5 min leestijd
Om te kitten én lijmen

Kunststof kit: De juiste kit voor jouw project

Kunststof kit: De juiste kit voor jouw project

Er zijn ontelbaar veel soorten plastic. Wil je plastic kitten of lijmen, dan is het belangrijk dat je de juiste kit of lijm voor kunststof kiest. In deze gids vertellen we je alles over verschillende soorten kunststof kit, en lees je welke producten je kunt gebruiken voor jouw klus.

In dit artikel:

Kit voor kunststof: Eén product voor alle klusjes?

Er zijn veel soorten plastic. Dat is niet zo gek, want plastic wordt bijna overal voor gebruikt. Denk aan meubels, keukenbenodigdheden, elektronica-onderdelen, bouwmaterialen, speelgoed, kleding, sieraden en meer. Wanneer plastic scheurt, lekt of breekt, neig je er al gauw naar het weg te gooien. Maar dat is niet nodig. De meeste objecten kunnen makkelijk gelijmd of gekit worden met de juiste kit voor kunststof of lijm.

Bekijk altijd de handleiding van het gene dat je wilt gaan repareren. Het is belangrijk om te weten met wat voor plastic je gaat werken voor je een kunststof kit of lijm kiest.

Product

Expert tip

Soorten kunststof kit en lijm

Zoveel soorten plastic, daar horen natuurlijk ook verschillende soorten kunststofkitten en lijmen bij. Hieronder vertellen we je welke soorten kit en lijm er zijn en waar je ze voor kunt gebruiken.

SILICONENKIT

Dit soort kit wordt geleverd in kokers waarvoor je een kitpistool nodig hebt. Dit type kit is ideaal voor de badkamer of het toilet aangezien deze kit vaak waterbestendig  , schimmelbestendig en elastisch is.  

MONTAGEKIT

Ook deze kit werkt met een kitpistool. Montagekit is een algemeen te gebruiken kit voor klusjes in huis waardoor deze vaak ook te gebruiken is om kunststof te kitten. Je kunt deze kit ook gebruiken om scheuren en naden op te vullen.

LIJM SPECIAAL VOOR PLASTIC EN EPOXYLIJM

Wil je twee kunststofoppervlakten verlijmen, dan kun je kiezen uit lijm speciaal voor plastic of epoxylijm. Kies bij voorkeur een speciale lijm voor de meeste soorten kunststof. Sommige plastic oppervlaktes zijn namelijk lastig te lijmen, zoals PP- en PE-kunststoffen.

De beste lijm en kit voor kunststof

Het type afdichtmiddel dat je nodig hebt, hangt af van de klus. We zullen hieronder een paar projecten noemen en een suggestie geven voor een bijpassende kunststof kit of lijm.

WATERPROOF AFDICHTINGEN VOOR PLASTIC

Voor het repareren van kleine lekkages in leidingen en andere grote en kleine klusjes, gebruik je Pattex Geen Spijkers & Schroeven Alle Materialen Binnen & Buiten. Deze montagekit kan gebruikt worden voor het verlijmen van bijna alle materialen, onder alle omstandigheden. De kit is flexibel, vult spleetjes, is temperatuurbestendig en werkt als afdichtmiddel en lijm.

ZWARE PROJECTEN

De sterkste en flexibelste montagekit van Pattex is op dit moment de Pattex Geen Spijkers & Schroeven Alle Materialen High Tack. De kit is te gebruiken voor binnen en buiten projecten, en heeft een aanvangshechting van 350 kilo per vierkante meter.

SCHOENREPARATIES

Zit je schoenzool los? Dan is Pattex Secondelijm Super Gel de juiste keuze voor deze soort reparatie. Of je schoen nu van leer of kunststof is, deze lijm is makkelijk in gebruik en flexibel. Daarnaast is de lijm goed te gebruiken om kleine scheurtjes op te vullen.

KIT VOOR KUNSTSTOF OF PLASTICLIJM VOOR KLEINE HOBBYPROJECTEN

De Pattex Plasticlijm is ontwikkeld voor gebruik op kunststoffen. Denk aan klusjes zoals het in elkaar zetten van maquettes. De lijm is heel precies aan te brengen, waterbestendig en doorzichtig.

Deel je eigen projecten

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in