Skip to Content
5 min leestijd
Polypropyleen lijmen?

PP-lijm gebruiken: Een multi-lijm voor het huis

PP-lijm gebruiken: Een multi-lijm voor het huis

PP-lijm is de oplossing voor jouw kapotte objecten. Polypropyleen is een bijzonder materiaal, deze kunststof is sterk en wordt veel gebruikt, maar is helaas niet zo makkelijk te lijmen. Een huis- tuin- en keukenlijm hecht namelijk niet, maar met polypropyleenlijm kun je lastige materialen, stoffen en kleine stukjes weer aan elkaar lijmen. De toepassingen zijn ontelbaar, dus pak de lijm erbij en ontdek het zelf.

In dit artikel:

PP-lijm: De beste keuze voor jouw klus

Polypropyleen is een speciaal kunststof die veel wordt gebruikt in en om het huis. Wist je bijvoorbeeld dat Australische bankbiljetten van dit materiaal zijn gemaakt? En dat de meeste scheepstouwen (die heel sterk moeten zijn), zijn gemaakt van polypropyleen?

Product

De bijzondere eigenschappen (goed bestand tegen chemische oplosmiddelen, bacteriegroei, licht in gewicht, recyclebaar, en sterk), maken het dat jouw huis waarschijnlijk volstaat met producten gemaakt van polypropyleen. Het enige nadeel is dat niet elke lijm aan deze kunststof hecht. Als je meerdere dingen wilt repareren, koop dan een speciale lijm voor polypropyleen. Zo weet je zeker dat je bijna alles in huis kunt lijmen!

Expert tip

Zo werk je met PP-lijm

Het aanbrengen van polypropyleenlijm is eenvoudig. Volg deze stappen voor een optimale hechting:

  • Het te verlijmen oppervlak moet glad en schoon zijn. Om oneffenheden of beschadigingen te verwijderen, kun je fijn schuurpapier gebruiken. Zo hecht de lijm beter. Gebruik alcohol om het laatste vuil van het te verlijmen oppervlak te verwijderen voordat je gaat lijmen.
  • Bereid je lijm voor polypropyleen voor. Lees de bijsluiter en zorg ervoor dat je in een goed ventilerende ruimte werkt. Gebruik een veiligheidsbril en handschoenen.
  • Begin met lijmen: Breng de lijm aan op één van de te verlijmen oppervlaktes. Druk de twee delen samen tot deze zijn opgedroogd. Wacht tot de lijm volledig is uitgedroogd voordat je het voorwerp weer gaat gebruiken.

De juiste lijm voor polypropyleen

Pattex Secondelijm Plastics is een veelzijdige lijm waarmee je zelfs pp kunststof kunt lijmen. Deze lijm komt in twee delen: een activator en een tube. Zo heb je gegarandeerd de allersterkste hechting. Verder gebruik je deze lijm voor andere plastic oppervlaktes, metaal, rubber, porselein en keramiek. Een multifunctionele lijm dus!

Deel je eigen projecten

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in