Skip to Content
5 min leestijd
Makkelijker dan ooit!

Lijmmachines: De nieuwste technologieën en modellen

Lijmmachines: De nieuwste technologieën en modellen

Verouderde lijmmachines en technieken mogen de deur uit. In dit artikel vertellen we je alles over de meest innovatieve lijmapparaten– speciaal ontwikkeld om de lijm alleen aan te brengen waar jij het wilt. Ook geven we je tips om ervoor te zorgen dat de applicator niet verstopt raakt.

In dit artikel:

Lijmmachines – hoe het allemaal begon

Weet je nog toen je vroeger lijm aanbracht? Bijna altijd bleven je vingers aan elkaar plakken, en morste je flink wat druppels. Gelukkig is dat verleden tijd. Vandaag de dag zijn er namelijk veel soorten lijmsystemen op de markt.

Product

 

Pattex heeft verschillende soorten lijmmachines, speciaal afgestemd op de verschillende klusjes in en rondom het huis. Zo zijn er speciale lijmen met een verstelbare applicator waarmee je lastig te bereiken oppervlaktes kunt lijmen, maar ook grote oppervlaktes makkelijk insmeert. Of wat denk je van speciale lijmsprays, handig als je een dunne laag lijm, heel gelijkmatig wilt aanbrengen.

Zo voorkom je verstopte lijmapparaten

Als je wilt dat je lijm lang meegaat, zijn er twee zaken waar je rekening mee moet houden. Zorg er ten eerste voor dat er geen lucht in je lijmfles komt. Ten tweede is het belangrijk dat er geen lijm blijft zitten in de applicator van je lijmfles. Hier is hoe je dat voor elkaar krijgt.

Nadat je klaar bent met lijmen:

  1. Zet de fles met lijm neer en tik een paar keer met het flesje op een hard oppervlak. Hiermee zorg je ervoor dat de druppels die nog in de applicator zitten, naar beneden vallen.
  2. Houd de fles rechtop en knijp er zachtjes in, zodat je zeker weet dat er geen lijm meer in de applicator zit. Knijp niet te hard, om te voorkomen dat de lijm eruit spuit.
  3. Maak het mondje van de lijmmachine schoon met keukenpapier.
  4. Sluit de lijmmachine goed en bewaar de fles rechtop op een koele, droge plek.

Handige lijmsystemen van Pattex

Om ervoor te zorgen dat je geen lijm meer verspilt, en je jouw klusjes succesvol afmaakt, investeert Pattex continu in nieuwe technieken voor lijmmachines. We lichten er graag een paar voor je uit:

De spraylijm van Pattex (Spray Permanent) is perfect voor grote, kwetsbare oppervlakken. Onze spraylijm is net zo betrouwbaar als de oude vertrouwde alleslijmen en andere bekende lijmsystemen, maar dan een stuk gebruiksvriendelijker!

De plasticlijm van Pattex heeft een extra dun mondstuk waardoor je op kleine en moeilijke plekken kunt lijmen. Dit lijmsysteem is speciaal bedoeld om te gebruiken op kunststoffen, en is bijvoorbeeld ideaal om maquettes mee te lijmen.

Deel je eigen projecten

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in