Skip to Content
5 min leestijd
Betonlijm is het antwoord

Betonlijm: Hoe cement je je doe-het-zelf projecten?

Betonlijm: Hoe cement je je doe-het-zelf projecten?

Werken met betonlijm is makkelijker als je weet wat je moet doen. Deze handleiding vertelt je wat je moet doen om beton te verlijmen en welke betonlijm je het beste kunt gebruikt.

In dit artikel:

Wat is betonlijm?

Voordat we je vertellen wat betonlijm precies is, moet je eerst weten wat beton is.

Beton is een materiaal dat bestaat uit cement, aggregaat en water. Het is een poreus materiaal, wat betekent dat niet elke lijm aan het oppervlak hecht. Zonder het gebruik van een goede lijm, is het repareren van beton of betonblokken verlijmen vrijwel onmogelijk.

Betonlijmen zijn er in verschillende formules die zijn afgestemd op het type materiaal dat je verlijmt. Er zijn opties voor zowel kleine thuisreparaties als grotere, meer geavanceerde klussen zoals het buiten lijmen van beton. Of het nu gaat om het leggen van tapijten, het lijmen van metaal op beton of het repareren van de straat, Pattex heeft de juiste betonlijm voor de klus.

Product

 

Zo gebruik je betonlijm

Hoe je betonlijm aanbrengt, is afhankelijk van het type lijm dat je gebruikt en de grootte van de klus. Voor een stevige verbinding kies je voor Pattex Geen Spijkers & Schroeven Alle Materialen Binnen & Buiten. Het aanbrengen is makkelijk:

  1. Open de montagekit.
  2. Breng de lijm éénzijdig aan in dotten of rillen. Voor buitentoepassingen zet je verticale strepen.
  3. Druk de delen krachtig samen voor ongeveer tien seconden.
  4. Zwaardere materialen of materialen die onder spanning staan, ondersteun of klem je gedurende minstens 24 uur.

Deze montagelijm van Pattex is perfect om beton te lijmen op verschillende materialen. Het makkelijkste lijm je grotere oppervlakten met een kitpistool. Zo maak je het kitpistool klaar voor gebruik:

  1. Open de lijmkoker met een mes.
  2. Draai de dop erop.
  3. Snijd de punt van de koker schuin af. Zorg ervoor dat de dikte goed past bij je klus (klein voor precisie werk, dikker voor grover werk).
  4. Trek het kitpistool open.
  5. Plaats de koker in het kitpistool en duw hem dicht.

Je kitpistool is nu klaar voor gebruik. Lees de gebruiksaanwijzing voordat je gaat lijmen.

Welke lijm gebruik je om beton te lijmen?

Je keuze voor betonlijm hangt onder andere af van de grootte van de klus. Hieronder bespreken we welk soort betonlijm het beste past bij jouw klus.

KLEINE KLUSJES

Voor kleinere betonlijm-projecten in en om het huis is Pattex 100% een goede keuze. Deze lijm werkt goed op veel verschillende oppervlaktes en droogt snel uit. Deze lijm is voor universeel gebruik en kan tegen extreme condities en droogt doorzichtig op.

NORMALE KLUSJES

Voor medium klusjes kun je kiezen voor Pattex 100% of Pattex Geen Spijkers & Schroeven Alle Materialen Binnen & Buiten, afhankelijk van de hoeveelheid die je nodig hebt.

GROTE KLUSSEN

Voor grote klussen raden we Pattex Geen Spijkers & Schroeven Alle Materialen Binnen & Buiten aan. Deze lijm is sterk, betrouwbaar en sneldrogend. Daarnaast plakt het op vrijwel alle oppervlakken en kan de lijm tegen extreme omstandigheden en temperaturen.

Pattex Geen Spijkers & Schroeven Alle Materialen Express heeft dezelfde eigenschappen als zijn broertje, maar droogt extra snel op. Deze lijm bereikt na twintig minuten al 60% van zijn eindsterkte.

Deel je eigen projecten

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in