Skip to Content
6 min leestijd
Zónder spijkers en schroeven

Gatenvrije-muren? Foto’s ophangen zonder spijkers – het kan

Gatenvrije-muren? Foto’s ophangen zonder spijkers – het kan

Een kader ophangen zonder spijkers of schroeven is geen utopie. Het is makkelijk en maakt je leven een stuk beter. Het is een win-win: Jij geniet van een mooie muur en hebt er verder geen extra werk aan.

In dit artikel:

Een kader ophangen zonder te boren, kan het echt?

Een persoonlijke touch aan je huis geven zorgt voor gezelligheid, je eigen stijl en een echt thuisgevoel. Muurdecoratie is voor veel mensen de manier om dit voor elkaar te krijgen. Mooie schilderijen of persoonlijke familiefoto’s – ze geven je huis net dat beetje extra.

Je zou natuurlijk spijkers en schroeven kunnen gebruiken voor deze klussen, maar deze zorgen voor veel stof of lawaai en kunnen de muur beschadigen. Bovendien heeft niet iedereen een boor bij de hand. 

Product

 

Een kader ophangen zonder spijkers of schroeven doe je zo

Dus, hoe kun je schroeven en spijkers vermijden? Er zijn verschillende manieren om je kaders op te hangen.

Eén van die manieren is via een soort van sticker die speciaal is ontworpen voor het ophangen van kaders op gipsplaten. Hierdoor heb je geen schroeven en spijkers meer nodig en blijven je muren er altijd netjes uitzien.

Een andere optie is een speciale montagekit gebruiken. Voordat je hiermee aan de slag gaat, kijk je of de muur stevig genoeg is. Zijn er geen gaten of scheuren? Als deze wel aanwezig zijn, zorg je er eerst voor dat de muur goed glad wordt.

Vervolgens kun je aan de gang met het ophangen van je kaders. Gebruik hiervoor een passende haak die je op de muur plakt. Gebruik voor het lijmen Pattex Geen Spijkers & Schroeven Alle Materialen Binnen & Buiten.

Een kader ophangen zonder boren in je betonmuur – ja, dat kan ook!

Hoewel hout en gipsplaat veelgebruikte materialen voor binnenmuren zijn, hebben sommige huizen ook bakstenen muren. Wanneer je kaders op dit soort muren wilt hangen, ga je al snel met de boormachine aan de slag. Maar ook bij dit soort muren is dat echt overbodig.

Maak ook hier weer gebruik van een speciaal materiaal om je kaders op te hangen zonder te boren. Een passende optie is Pattex Geen Spijkers & Schroeven Alle Materialen Express. Dit is een extra sneldrogende montagekit. Al na twintig minuten bereikt de kit al 60% van zijn eindsterkte.

De montagekit is extreem betrouwbaar. Het lijmt op vrijwel alle materialen en heeft een sterke hechting. De montagekit is verder temperatuurbestendig (-30°C tot +80°C), uv-bestendig, extra flexibel, krimpt niet en is overschilderbaar. Ideaal om jouw mooiste kaders op te hangen. De montagekit Geen Spijkers & Schroeven Alle Materialen Express is ook nog eens waterproof en dus perfect voor decoraties op de buitenmuren van je huis.

Deel je eigen projecten

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in