Skip to Content
7 min leestijd
Lijmresten achtergebleven op je auto?

Kom niet vast te zitten met lijmresten op je auto

Kom niet vast te zitten met lijmresten op je auto

Het is essentieel om te weten hoe je lijmresten goed kunt verwijderen van je auto. Het hebben van lijmresten op je auto kan namelijk een behoorlijke doorn in het oog zijn. Maar geen nood met deze handleiding word je zo een expert in het verwijderen van lijmresten van je auto.

In dit artikel:

Hoe verwijder je lijmresten van je auto?

Volg deze gemakkelijke stappen om lijmresten van je auto te verwijderen, zodat het oppervlak er weer netjes uitziet.

Product
  • Was het oppervlak met water en zeep. Dit voorkomt dat je vuil in de verf wrijft.
  • Maak de lijm warm. Dit maakt de lijm zacht en makkelijker om mee te werken. Je kunt bijvoorbeeld een haardroger gebruiken op de warmste stand of een warmtepistool, maar pas op dat je niet te veel warmte op de verf van de auto loslaat. Het kan zijn dat je de lijm meerdere malen moet verwarmen om alles er af te kunnen halen.
  • Schraap de lijmresten voorzichtig van de auto af met behulp van bijvoorbeeld een kaart of krabber. Houdt één van deze objecten ongeveer 3 cm van het oppervlak, hou het schuin op ongeveer 45 graden en schuif het meerdere malen over het oppervlak om de lijm los te maken.
  • Breng een laagje was aan. Met de lijmresten heb je waarschijnlijk ook een laagje was eraf gehaald. Was het oppervlak met water en zeep en laat het drogen. Zodra het droog is kun je een nieuw laagje was aanbrengen.

Hoe verwijder je lijmresten van de ramen van je auto?

Volg de volgende stappen om lijmresten van de ramen van je auto te verwijderen.

  • Week de lijm. Houdt een warme, vochtige doek tegen de lijm om het los te weken.
  • Schraap het er voorzichtig af. Hou een scheermes tegen het glas aan in een hoek van 45 graden. Houdt deze hoek aan om krassen op het raam te voorkomen. Veeg stukken lijm weg terwijl je schraapt.
  • Gebruik een lijm-verwijderaar of nagellak remover op aceton basis. Mocht er na het wegschrappen nog een dun laagje lijmresten zijn overgebleven, gebruik dan een lijm-verwijderaar of nagellak remover. Wrijf de laatste overtollige lijmresten weg met een doek.
  • Maak het raam schoon. Gebruik een reinigingsmiddel voor glas om eventuele chemische resten weg te poetsen.

Hoe verwijder je lijmresten aan de binnenkant van je auto?

Als je bijvoorbeeld een lijm zoals Pattex Multi Alleslijm gebruikt voor een doe-het-zelf klus aan de binnenkant van je auto, kun je deze met behulp van water verwijderen.

  • Was het oppervlak met warm water. Leg bijvoorbeeld een warme, natte doek over het oppervlak om de lijmresten los te weken.
  • Droog het oppervlak. Gebruik een droge doek om de laatste lijmresten weg te vegen. Indien nodig kun je beide stappen herhalen.

Deel je eigen projecten

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in