Skip to Content
7 min leestijd
Zelf je rolgordijn repareren

Je rolgordijn repareren in een paar simpele stappen

Je rolgordijn repareren in een paar simpele stappen

Zelf je rolgordijn repareren? Ja het kan! Of je nu rolluiken, zonneweringen, jaloezieën of rolgordijnen in je huis hebt hangen, ze zijn allemaal gemakkelijk zelf te repareren. Het is niet nodig een professional te bellen. Met de informatie in dit artikel laten wij je zien hoe je het zelf kunt oplossen. Zonder boor, of naald en draad.

In dit artikel:

Rolgordijn repareren zonder te boren

Rolgordijnen of zonneweringen zijn bedoeld om de kamers in je huis te beschermen tegen zonlicht van buiten. Je hebt ze in verschillende kleuren, vormen en maten zodat ze passen bij verschillende stijlen en raamhoogtes. Rolgordijnen zijn meestal gemaakt van plastic, textiel of hout.

Het kan voorkomen dat een deel van de jaloezieën loskomt van de muur en je het moet repareren. Het is niet nodig hiervoor een boor te gebruiken: Een speciale zelfklevende tape is genoeg. Je kunt de jaloezieën tegen het schuifraam aan plaatsen of boven in het raam installeren.

Product

 

Maar let op: Sommige binnenwanden zijn niet sterk genoeg om de jaloezieën van het rolgordijn te ondersteunen. Wij raden dan ook aan om de jaloezieën aan het raamkozijn vast te maken. Indien je niet zeker weet of de binnenwanden het gewicht kunnen dragen, vraag dan hulp aan een professional.

Extra sterke, dubbelzijdige zelfklevende tape, zoals de Geen Spijkers en Schroeven Tape van Pattex is vooral erg geschikt om de jaloezieën vast te maken aan een schuifraam. Eén rol kan in totaal 120 kilo houden, afhankelijk van de oppervlakte, de items en de materialen.

Voordat je de jaloezieën bevestigt, lees je eerst de productbeschrijving om uit te vinden hoeveel tape je nodig hebt voor het type oppervlakte waar je mee aan de slag gaat.

Maak het raam, de muur en de jaloezieën goed schoon voordat je begint. Poets alle stof, vuil en vet weg en droog ze vervolgens goed af.

Expert tip

Scheuren repareren in een stoffen rolgordijn

Heeft de kat de nagels in je stoffen rolgordijn gezet? Of zitten er om wat voor reden dan ook scheuren in het textiel? Met een textiellijm kun je deze ongelukjes vaak snel en gemakkelijk zelf repareren.

Een speciale textiel lijm, zoals de Pattex Textiellijm is zeer geschikt voor dit soort klusjes. De lijm is wasbaar en droogt transparant op. Je kunt het gebruiken voor allerlei soorten textiel. Lijm aan de achterzijde een klein stukje stof in dezelfde kleur als de jaloezie. Zorg ervoor dat het een dun stukje textiel is, zodat het rolgordijn nog steeds op kan rollen zonder problemen. Je kunt deze techniek ook gebruiken voor geplooide rolgordijnen. De textiellijm droogt binnen dertig minuten.

Deel je eigen projecten

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in