Skip to Content
7 min leestijd
Spiegel ophangen zonder boren?

Hoe hangt u een spiegel op zonder te hoeven boren?

Hoe hangt u een spiegel op zonder te hoeven boren?

Leer hoe u een spiegel kunt ophangt zonder te hoeven boren met onze handige handleiding. We leggen uit hoe u de muren voorbereidt voor een goede installatie, hoe u de spiegel ophangt en welke lijm u nodig heeft voor de klus. Deze gids zal ervoor zorgen dat u van uw project een groot succes kan maken.

In dit artikel:

Hoe kunt u een spiegel ophangen zonder te hoeven boren: Bereid de ruimte voor

Een spiegel bevestigen zonder te boren kan een beetje zenuwslopend klinken. Maar met het juiste gereedschap en een goede voorbereiding is het een eenvoudig project dat veilige, sterke en mooie resultaten oplevert. Hier leest u hoe u uw muren voorbereidt op het installeren van een spiegel.

Product
  1. Installeer spiegels niet bij extreme temperaturen. Voor de beste resultaten moeten de temperaturen tussen 15°C en 29°C liggen.
  2. Breng een primer aan op gipsplaten en gipsoppervlakken. (Alleen nodig als u met deze oppervlakken gaat werken).
  3. Schuur glanzende geverfde oppervlakken om hechting te vergoten. (Alleen nodig als u met deze oppervlakken gaat werken).
  4. Verwijder vet en andere vuil van de spiegel en de oppervlakte waarop de spiegel gelijmd zal gaan worden.
  5. Controleer de oppervlakte waarop u de spiegel wil gaan lijmen. De oppervlakte moet stevig en stabiel zijn om een perfecte plaatsing te kunnen garanderen.
  6. Markeer waar de spiegel geplaatst moet worden met een potlood of afplaktape. 

Expert tip

Stapsgewijze instructies: Hoe kunt u een spiegel ophangen zonder te hoeven boren

Nadat de muur is voorbereid, bent u klaar om met de installatie te beginnen. Een extra paar handen zijn welkom voor deze stap, dus vraag een vriend of vriendin en ga aan de slag! Zo hangt u een spiegel op zonder te boren:

  1. Laad de lijm in het kitpistool en open de koker.
  2. Breng de lijm aan in dotten of strengen (met een diameter van 5 mm) aan de achterkant van de spiegel. Hou afstand van de rand van de spiegel om te voorkomen dat de lijm te veel naar de buitenranden van de spiegel gaat sijpelen. 
  3. Breng de spiegel op zijn plaats (vraag om hulp indien nodig) en zorg ervoor dat deze precies op de aangegeven plaatsingsmarkeringen wordt aangebracht. Controleer voor u de spiegel dan echt op de muur gaat lijmen nogmaals de plaatsing van de spiegel.
  4. Druk de spiegel stevig op zijn plaats. Het kan zijn dat u de spiegel vast zult moeten zetten met tape of andere ondersteuningssystemen totdat de volledige uithardingstijd is bereikt. Lees de instructies van de fabrikant om erachter te komen of deze extra maatregelen nodig zijn bij het product dat u gaat gebruiken. 

De juiste lijmen om een zware spiegel op te hangen aan de muur zonder te hoeven boren

Laat u niet verleiden om bouwlijm te gebruiken voor spiegelmontage. Spiegels hebben een uniek oppervlak en hebben daarom een speciale lijm nodig die wetenschappelijk is ontworpen om ze veilig op hun plaats te houden.

Een lijm die u kunt gebruiken zodat u spiegels kunt ophangen zonder boren is Pattex No More Nails Express. Deze lijm is bestand tegen temperatuur- en vochtigheidswisselingen en daardoor perfect voor gebruik in de keuken of badkamer. Dankzij de multifunctionele formule hecht het op de meeste oppervlakken in de badkamer, zoals tegels, glas, pleisterwerk, beton, baksteen en metaal. Hiermee is dit de ideale lijm voor bijvoorbeeld een badkamerrenovatie.

Deel je eigen projecten

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in